Fjedre.dk Fjaer.net Fjadrar.se Jouset.com Industriele-veren.nl Molle-industriali.it sodemann-pruziny.sk
Industrial-springs.com Ressorts-sodemann.fr Sodemann-gasfedern.de Sodemann-sprezyny.pl Muelles-industriales.es sodemann-pruziny.cz sodemann-rugok.hu
 
sodemann-springs.us sodemann-springs.us

Minőségbiztosítás, környezetvédelem, Reach, Rohs, CE én Konfliktusövezetekből származó ásványkincsek

A Sodemann Industrifjedre A/S mindenfajta vállalkozás és ágazat számára szállít termékeket. Egy felelős és jól működő társaságnak természetesen gyakran vannak olyan ügyfelei, akik ezekkel a területekkel kapcsolatos kérdéseket tesznek fel. A Sodemann Industrifjedre A/S ezért készítette ezt a rövid összefoglalót a vállalat minőségügyi és környezetvédelmi törekvéseiről. Ha további információra lenne szüksége, mindig örömmel állunk rendelkezésére.

 

Minőség- és gyártásbiztosítás

pdf4A Sodemann Industrifjedre A/S vállalat rugók értékesítésével foglalkozik. Gyors, másnapi kiszállítást garantálunk Dánia legnagyobb rugóraktárából. Speciális rugókkal is tudunk szolgálni egyedi célokra. A Sodemann Industrifjedre A/S csak olyan rugókat szállít, amelyeket a legmagasabb minőségi követelmények szerint gyártanak. Partnergyártóink mindegyike a mai kor követelményeinek megfelelő gyártási és mérési berendezésekkel rendelkezik. Kizárólag olyan huzalokat használnak, amelyek kiváló minőségét tanúsítvány igazolja. A műszaki minőséget e követelmények betartása szavatolja.

Katalógusunk a különböző termékcsoportokhoz információt tartalmaz a DIN-szabványokra, anyagszámokra stb. vonatkozóan. Általában nincs szükség az egyes szabványos rugószállítmányok külön specifikációjára. Amennyiben speciális rugók rendelésekor mérési jegyzőkönyveket vagy a huzalgyártótól a huzal bizonylatának másolatát kéri, azt a megrendelésével együtt ki tudjuk szállítani. Rendeléskor adja meg, milyen információra van szüksége.

A Sodemann Industrifjedre A/S által kínált minden egyes terméknek saját cikkszáma van, és minden adatuk rögzítve van egy számítógépes rendszerben. Minden rajzot, képet és adatot teljes körű – külső és belső – biztonsági mentéssel védünk.

Az egyéb minőségi követelményeket, például a gyors szállítást, a szállítási megbízhatóságot, a „just-in-time” szállítmányokat, az árakat és szolgáltatásokat stb. a kor kívánalmainak megfelelő rendelés- és raktárkezelési, pénzügyi és adminisztrációs tudás, valamint technológia révén teljesítjük. Ezenkívül kiváló, ezen a piacon speciális szaktudással rendelkező munkatársaink személyes felelősséget vállalnak munkájuk minden területén.

A Sodemann Industrifjedre A/S célja, hogy mindig a normál rugók legjobb és a megrendelők kedvelt szállítója legyen. Ezért a Sodemann Industrifjedre A/S folyamatos fejlesztésekkel igyekszik biztosítani szigorú belső követelményrendszerének fenntartását. A Sodemann Industrifjedre A/S szívesen veszi az építő jellegű kritikát, hogy az ügyfelekkel folytatott párbeszéd eredményeként a lehető legtöbb külső ügyfelünk elvárásainak tudjunk megfelelni.


Környezeti politika

pdf4A Sodemann Industrifjedre A/S egy kereskedő vállalat, egy irodával és egy raktárral – gyártási tevékenység nélkül. Az eredményes működés alapja a józan ész elvének alkalmazása minden területen. Ez természetesen a környezetvédelmi témákra is vonatkozik. A Sodemann Industrifjedre A/S nagy hangsúlyt fektet arra, hogy képességeihez mérten maximálisan védje közös környezetünket. Semmiféle veszélyes vegyszerrel vagy más ártalmas anyaggal nem dolgozunk. A hulladékot szelektíven kezeljük: műanyag – fém – üveg – karton stb. Minden hulladékunkat közeli telepeken hasznosítják újra, szelektív formában. A környezetvédelmi követelményeknek való megfelelés érdekében betartunk minden újrahasznosítási szabályt. Ha ügyfeleink nem biztosak abban, hogy a tőlünk vásárolt elhasználódott termékeket hogyan ártalmatlanítsák, akkor visszaküldhetik azokat megfelelő hulladékkezelésre.


REACH irányelv – a vegyszerekre vonatkozó uniós jogszabály.

pdf4A REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemical substances – a vegyi anyagok regisztrálása, értékelése, engedélyezése és korlátozása) egy európai bizottsági rendelet (1907/2006/EK rendelet), amelynek célja, hogy az Unióban használt, mintegy 100 000 különböző vegyszerhez megfelelő dokumentáció készüljön az emberi és a környezeti biztonság tekintetében. A szabályozás vonatkozik minden olyan vegyszerre, amelyet bármely uniós tagországban évente legalább 1 tonna mennyiségben előállítanak, importálnak vagy felhasználnak. Az emberi egészségre és a környezetre legveszélyesebb vegyi anyagok helyett a vállalatoknak lehetőség szerint kevésbé veszélyes anyagot kell alkalmazniuk. Termékeinkben nincsenek olyan anyagok, melyek koncentrációja meghaladja a 0,1 súlyszázalékot és szerepelnek a REACH irányelv veszélyes anyagokat tartalmazó listáján. Termékeinkben nincsenek vegyszerek vagy veszélyes anyagok, és rugóink gyártásához kizárólag normál olajakat és kenőanyagokat használnak.

RoHS irányelv.

(A veszélyes anyagok korlátozásáról szóló 2002/95/EK irányelv) nem törvény, hanem rendelet, amely korlátozásokat vezet be hat, az elektromos és elektronikus eszközökben használt veszélyes anyagra vonatkozóan. Ez az irányelv szorosan kapcsolódik a 2002/96/EK WEEE irányelvhez (Waste Electrical and Electronic Equipment Directive – az elektromos és elektronikus berendezések hulladékai), amely az elektromos és elektronikus összetevők/anyagok összegyűjtésére/újrahasznosítására/ártalmatlanítására vonatkozóan tűz ki célokat. A kezdeményezés célja az volt, hogy kezelje a környezetszennyezéssel kapcsolatos, súlyosbodó problémákat.

Az RoHS irányelvet „ólommentes” irányelvként is emlegetik, noha összesen hat anyag használatát korlátozza: Ólom – higany – kadmium – hexavalens króm – PBB (polibrómozott bifenil, egy brómozott gyulladásgátló anyag) – PBDE (polibrómozott bifenil éter, brómozott gyulladásgátló anyag).

A Sodemann Industrifjedre A/S termékei nem tartalmazzák a fent felsorolt anyagok egyikét sem.

Az RoHS 2 irányelv

Öt évvel az RoHS bevezetése után, 2011. május 27-én az Európai Parlament új irányelvet fogadott RoHS 2 néven. Az RoHS 2 irányelv az Unió 2011/65/EU irányelve. Az RoHS betűszó jelentése „Restriction of the Use of certain Hazardous Substances” (vagyis egyes veszélyes anyagok használatának korlátozása) az elektromos és elektronikus berendezésekben.

Az RoHS 2 irányelv a következő veszélyes anyagok használatát tiltja az Unióban 2006. július 1. után értékesített elektromos és elektronikus berendezésekben: ólom – kadmium – higany – hexavalens króm (króm VI) – polibrómozott bifenilek (PBB) – polibrómozott bifenil éterek (PBDE)

Az irányelv célja az elektromos és elektronikus berendezések használatából és ártalmatlanításából származó, az emberi egészséget és környezetet érő hatások csökkentése.

Következtetés:

Őszintén úgy gondoljuk, hogy a Sodemann Industrifjedre A/S termékei a fent említett anyagok egyikét sem tartalmazzák, és így teljesítjük az RoHS és RoHS 2 irányelvek követelményeit.


A munkafeltételek biztonságosabbá tétele.

pdf4Legjobb tudomásunk és vizsgálataink szerint a Sodemann Industrifjedre A/S nem vesz át olyan gyártási folyamatokból származó termékeket, amelyek nem biztosítanak megfelelő és biztonságos munkafeltételeket az irodai és üzemi dolgozók számára. A Sodemann Industrifjedre A/S nem dolgozik olyan beszállítókkal, akik gyermekeket dolgoztatnak, kizsákmányolják munkavállalóikat, kényszermunkát alkalmaznak, a vonatkozó törvényi követelményeket megszegve működnek, diszkriminatívak, nem tartják tiszteletben a környezetvédelmi követelményeket stb. Minden gyártási folyamatra az érvényes előírások szerint és a munkatársak tiszteletben tartása mellett kerül sor. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a Sodemann Industrifjedre A/S azonnal megszünteti az együttműködést.


CE tanúsítványok.

pdf4A SODEMANN INDUSTRIFJEDRE A/S termékválasztékában található termékekhez nincs CE tanúsítvány. Termékeinken nem szerepel CE jelölés, mivel egyikük sem tartozik olyan CE csoporthoz, amely ilyen jelölést tenne szükségessé. A rugók külön egységként nem láthatók el CE jelöléssel.


 


Konfliktusövezetekből származó ásványkincsek

pdf4Obama elnök 2010-ben hatályba helyezte a Dodd-Frank fogyasztóvédelmi törvényt. A törvény 1502-es fejezete a konfliktusövezetekből származó ásványkincsek nemzetközi kereskedelmével és használatával foglalkozik. A véres gyémántokhoz és a konfliktusövezetből származó gyémántokhoz hasonlóan a „konfliktusövezetekből származó ásványkincsek” kifejezés is olyan nyersanyagokra utal, amelyek a világ jelenleg konfliktus sújtotta területeiről származnak, és ezek a konfliktusok kihatással vannak ezen anyagok bányászatára és kereskedelmére.
Számos nemzetközi kezdeményezés indult a konfliktusövezetből származó erőforrásokkal történő kereskedelem csökkentésére, illetve a kitermelésükkel és eladásukkal kapcsolatos harcok visszaszorítására. A 2010. évi Dodd–Frank Reform és Fogyasztóvédelmi Törvény értelmében a gyártók kötelesek folyamatosan ellenőrizni az ellátási láncukat, és kötelesek jelentést készíteni a konfliktusövezetekből származó ásványkincsek felhasználásáról.

A konfliktusövezetekből származó ásványkincsek közül a leggyakrabban bányászott ásványkincsek a kassziterit (ón), a volframit (volfrám), a koltán (tantál) és az aranyérc, amelyeket különböző országokban termelnek ki, mielőtt számos közvetítőn keresztül eljutnak a multinacionális elektronikai vállalatokhoz. Ezek az ásványkincsek számos különböző elektronikus eszköz nélkülözhetetlen részei.

Szeretnénk vásárlóinkat megnyugtatni afelől, hogy termékeink nem ütköznek a Dodd–Frank-törvénnyel, valamint a konfliktusövezetből származó ásványkincsekről szóló rendelkezéssel, ezért ezúton kijelentjük, hogy:

a SODEMANN Industrifjedre A/S által forgalmazott egyetlen termék sem tartalmaz a fent említett ásványkincsek közül semelyiket.


Long term suppliers' declaration

pdf4Click the PDF-logo to download a long term suppliers' declarion valid until 31.12.2019

0

Tel: +4586720099

Örömmel segítünk Önnek telefonon!

Beszélünk angolul, németül és dánul.
Hétfő - Csütörtök: 08.00 - 16.30
Péntek: 08.00 - 15.30


Ugrás a Kapcsoló

 

Írjon nekünk!
Ha kérdése van, írjon nekünk ezen az űrlapon vagy küldjön e-mailt a sif@fjedre.dk címre.


A lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot!

 

Cookie információ

Ez a weboldal cookie-kat használ. 

A weboldal további használatával Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

További részletek...

 
Várjuk sif@fjedre.dk
Mi csak angolul beszélnek, német és dán